Sponsorlu Reklam



Korkunç Mitolojik Yaratıklar Serisi VOL-2

Merhaba korku severler, sizlere haftalık olarak Korkunç Mitolojik Yaratıklar Serisi VOL-2 serisiyle buluşturuyoruz. Tarihte ve mitolojide çeşitli yaratıklar, canavarlar ve hayaletler vardır. Tabi bilinen söylentilerden öteye geçememekte. Bizde tarih boyunca söylenmiş bahsedilmiş Korkunç Mitolojik Yaratıklar Serisi VOL-2 sizler için derledik. 

Ejderhalar


Bazı kültürlerde özellikleri değişse de,Yunanca mitolojisinde büyük bir yılana benzetilen Ejderha, farklı şeyleri simgeler. Yumurtadan çıkan bu yaratık, büyük gövde,sert boynuzlar,keskin diş ve pençelere sahiptir.Gözleri genelde kırmızı veya sarı olarak nitelendirilen bu yaratığın, sırtında keskin dikenler de bulunmaktadır. Bacak sayısı genelde dört veya iki olarak düşünülen bu yaratığın, bacak sayısı değişiklik gösterebilir. Bazı kültürlerde kanatlı, bazı kültürlerde kanatsız olarak öne sürülür. Efsanelere göre Ejderhalar, koruyucu yaratıklardır. Tanrıların kutsal mekanlarını veya nesnelerini koruduklarına inanılır. Ejderhaların, ateş, zehir veya buz soluduğu söylenir.Bu yaratıkların ömrü çok uzundur ve kanları değerlidir. Bir insan, Ejderha kanı elde ederse, uzun bir ömre veya farklı güçlere sahip olabilir. Bu yaratıkların yaşam alanları; mağara, dağ, uçurum, kale veya gökyüzüdür.


Devler


Çeşitli kişiliklere sahip olan bu varlıklar,insansı yaratıklar olarak tabir edilir. Fiziksel tipleme olarak insana benzeyen ama boyutları çok büyük olan bu yaratıkların, pek insan canlısı olduğu söylenemez.Bazılarının hayvanlarla beslendiği, bazılarının da insanlarla beslendiği söylenir. Hayvanlarla beslenenlerin zeki ve arkadaş canlısı olduğu düşünülür. Kaos ve vahşi doğa ile ilişkili ilkel yaratıklar olan Devlerin, mitolojide, tanrılarla devamlı savaş içinde oldukları yazar. Genel olarak devler, büyük boyutlarını tamamlayan muazzam güçleriyle tanınır. Büyücülük veya şekil değiştirme gücüne sahip olan devlerde mevcuttur. Bazı efsanelerde birden fazla uzuvları veya kafaları olduğu söylenir. Tek gözü olan Devlerinde var olduğu söylenir,ama genelde bunlar, Tepegözlerle karıştırılır. Çoğu,kaba saba,değişik kıyafetler giyerler.


Gorgonlar


Gorgonlor, yani yılan başlı kadınlar. Medusa, ailesindeki en küçük kızdı ve tek ölümlü olandı. Medusa, Athena'nın tapınağında, Poseidon'un zoruyla aşk yaşamıştır ve Athena buna çok öfkelenmiştir. Athena'nın, öfkesi ve kıskançlığı, Medusa'yı bir canavara dönüştürmesine neden olmuştur. Medusa'nın, baktığı erkekleri taşa dönüştüren, lanetli bir büyü yapmış ve güzel sarı saçını da, yılanlara dönüştürmüştür. Medusa, artık çok çirkin bir kadın olmuştur ve onun yanına yaklaşmaya kimse cesaret edememiştir. Medusa'nın kız kardeşleri, Athena'nın yanına gidip,onu düzeltmesini istemişlerdir. Öfkesi dinmeyen Athena, Medusa'nın kız kardeşlerini de aynı canavara dönüştürmüştür ve mitolojide bu yaratıklara Gorgon adı verilmiştir.


Satirler



Satirler Yunan Mitolojisinde, yarı insan-yarı keçi, melez bir yaratıktır. Belden aşağısı keçi, geri kalanı insansı özellikler gösteren bir canlıdır. Genellikle düz burunları, büyük sivri kulakları, uzun kıvırcık saçları, dolu sakalları ve alınlarındaki boynuzlarıyla tanınırlar. Satirler, Pan olarak da bilinen hatta, zevk tanrısı olarak tasvir edilen yaratıklardır. Şaraptan, müzikten, fiziksel zevkten ve dans etmekten hoşlanırlar. "Sikinnis" adı verilen özel bir dans çeşitleri vardır. Satirler, yıkıcı, tehlikeli, kaba aynı zamanda utangaç, korkak ve beceriksiz yaratıklar olarak bilinirler. Yaşam alanları insanlardan uzak yerlerdir. Genellikle ormanda yaşadıklarına dair düşünceler vardır.


Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam