Sponsorlu Reklam





19 Eylül 1991 yılında 2 kişi tarafından insan cesedi bulunmuştur.İnsan cesedinin üzerinde yapılan incelemeler sonucu, M.Ö. 3300 yıllarında yaşamış bir erkek olduğu ve doğal şartlarda cesedinin çok iyi durumda olduğu fark edilmiştir. Ötzi'nin mumyasının, aslında İtalya'ya sınırlarında olduğu anlaşılıp, İtalya hükumetine teslim edilmiştir.Şu an İtalya'nın Bozen-Bolzano kentinin arkeoloji müzesinde sergilenmektedir.


Ötzi'nin laneti bazen tesadüf olarak söylense de, insanların tesadüflere inanması biraz güç bir durum haline geliyor. 1992'de Ötzi'nin vücudunu inceleyen adli tıp ekibinin şefinin ölümüyle başlayan bu lanet ,14 yılda bir sürü  can alıyor. Adli tıp ekibinin Şefi, Ötzi ile ilgili vereceği konferansa giderken,yolda geçirdiği araba kazasıyla, hayata gözlerini yumuyor.

Diğer ölüm ise, adli tıp ekibinin şefini daha önce , Ötzinin bulunduğu yere götüren ve sonrasında turistler için Ötzi turları düzenlemeye başlayan,dağcı Kurt Fritz olmuştur.
Çığın altında kalarak hayata veda etmiştir.

Ondan sonraki ölüm, Ötzi'nin yerinden çıkarılışını ve üzerindekileri çalışmaları yakından inceleyen ve röportaj yapan gazetecinin,Ötzi için yaptığı filmi  yayınlandıktan birkaç ay sonra beyin tümöründen dolayı hayatını kaybetmesiyle gerçekleşmiştir.



Sıkı durun bu kurban, Ötziyi ilk bulan 2 turistten birisidir. Adı Helmut olan bu turist bulduğu bu önemli ceset için hakkını aramış ve 75.000 dolar tazminatla davayı kazanmıştır. Bunu kutlamak için cesedi bulduğu yere giderken, çıkan kar fırtınasında uçurumdan düşerek hayata veda etmiştir. En kötüsü de dava sonucuna imza atamadığı için, parayı alamadan ölmesi olmuştur.

Ötzi'nin vücudunu bakterilere ve mantarlara karşı korumak üzere bir yöntem geliştiren Innsbruck'lu profesör Friedrich Tiefenbrunner 2005 yılında açık kalp ameliyatı esnasında ölmüştür.
Aynı şekilde, Tiefenbrunner'ın bulunduğu bilimsel ekibin şefi olan uzman arkeolog Konrad Spindler, dile getirilen lanet söylentilerini inkar ederek karşı çıkmıştır.Hemen sonrasında ise yine 2005 senesinde,  ALS hastalığından dolayı hayata gözlerini yummuştur.
Son olarak Dr. Tom Loy ise, Ötzi hakkında bir kitap yazarken hayat veda etmiştir.
Bu ölümlerin, Ötzi'nin lanetinden olduğu düşünülmüştür.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam