Sponsorlu Reklam




Nikola Tesla'nın Tuhaf Hayat Hikayesi


Nikola Tesla ,10 Temmuz 1856'da Sırbistan'ın Similjan kasabasında doğmuştur. Annesi, ev aletleri mucidi olarak tanınan bir kadındır. Nikola, annesinin desteği ile Matematik ve Fizik dalları üstünde ilerlemiştir. Avusturya Prag Politeknik Üniversitesi'nin,Graz'da ki okulunda okumuştur. İngilizce, İtalyanca, Almanca ve Fransızca öğrenmiştir. Elektrik bilgisini arttırarak kendisine katkıda bulunmuştur.Kişisel nedenlerden dolayı 3.sınıfın ilk dönemi okulu bırakıp ,Oto Mühendislik Firmasında çalışmaya başlamıştır. Daha sonrasında Babasının isteği ile Prag'da Charles Ferdinand Üniversitesine başlamıştır. Babasının ölümü üzerine okulu bırakarak Pariste, bir telefon şirketinde çalışmaya başlamıştır. Doğru akım motorları ve Dinamolar konusunda önemli tecrübeler edinerek firmanın makinelerini korumak için regülatör benzeri kontrol cihazları icat etmiştir.

Nikola Tesla önemli buluşlara ve deneylere imza atmıştır. En önemli buluşu elektriği kablosuz ileten Tesla Bobini'dir. Tesla bu gün bilinen bütün iletişim sistemlerinin ve uzay teknolojisinin temelini atmıştır.

Bunların dışında Nikola'nın uğurlu sayısı 3'tür ve hayatının her yanında bunu kulanmıştır. Nikola, Aseksüel'dir ve cinsel yönelimi hiçbir zaman olmamıştır ayrıca Nikola'da, titizlik hastalığı mevcuttur.



Nikola Tesla ve Thomas Edison


Nikola Tesla'nın en büyük rakibi bir zamanlar yanında çalıştığı Thomas Edison'du ve ölene kadarda bu böylece devam etti.

Nikola Tesla'nın aradığı fırsat ve şans kolayca eline geçmedi. O zamanlar New York'ta Pearl Caddesi'ndeki ilk laboratuvarında akkor lambası için pazar aramakla meşgul olan Thomas Edison'a rastladığı zaman Nikola Tesla, gençlik heyecanıyla, kendisinin bulduğu alternatif akım sisteminin açıklamasını yaptı. Edison, "Sen teori üzerinde vaktini harcıyorsun" dedi.

Tesla, Edison’a çalışmalarından ve alternatif akım planından bahseder. Edison alternatif akımla fazla ilgilenmez ve Tesla'ya bir görev verir.

Tesla, Edison tarafından kendisine verilen görevi her ne kadar sevmemiş olsa da Edison'un kendisine 50.000 dolar vereceğini öğrenince görevi birkaç ay içinde tamamlar. Doğru akım santralindeki sorunları çözmüştür. Edison’un kendisine söz verdiği ücreti talep ettiğinde, Edison şaşırmış bir şekilde “tam bir Amerikalı gibi düşünmeye başladığında Amerikan şakalarından da anlayabileceğini” söyler ve bir ücret ödemez. Tesla derhal istifa eder. Kısa süren birlikte çalışma dönemini, uzun süreli bir rekabet izleyecektir.



Önemli Buluşları;


  • Dönen Manyetik Alan
  • AC Motor
  • Tesla Bobini
  • Radyo
  • Alternatif Akım
  • Radar
  • Floresan
  • Uzaktan kumanda
  • Hidroelektrik Santrali
  • Kuark

7 Yorumlar

  1. Bir şey eklemek isterim Nikola'nın 1 tane uğurlu rakamı yoktur 3 tane vardır ve bunlar 3,6,9 rakamlarıdır evrenin sırrının bu rakamlarda olduğunu düşünüyodu. Hatta bi sözü var "3,6 ve 9 rakamlarının ihtişamını ve önemini bilseydiniz evrenin kapılarını açacak bir anahtarınız olurdu."
    güzel bi yazı olmuş

    YanıtlaSil
  2. yazınız gayet akıcı beğendim sitenizi de :)

    YanıtlaSil
  3. gayet bilgili içerikler güzel paylaşım :)

    YanıtlaSil
  4. Çatışmalar ilerlemeyi doğurur ve iki önemli tarihi karakterde hayatımızda önemli rol oynadılar ve iyi ki çatışmışlar. Yazı güzeldi. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ortada bir emek var ama yazı son derece basit olmuş.

    YanıtlaSil
  6. nikola ve tesla büyük işler yapmışlar, hayatlarından bir kaç şey okumak güzeldi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam