Sponsorlu Reklam



Merhaba korku severler bazı olayların hikayeleri merakla doğar, şüpheyle devam eder. Tarihe iz bırakmış ve halâ yaşayan lanetli hikayeler vardır. Bu hikayeler genelde insanların süre içerisinde ağız ağıza değişerekte süre geldiği bilinir. Ama biz en çok bilinen ve doğru kaynaklardan aktarılan Efsaneye Dönüşen İnanılmaz Lanetler yazımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Umut Elması'nın Laneti

Sahiplerine getirdiği musibetlerle ünlü olan, dünyanın en fiyatı yüksek ve en önemli elması olarak bilinen 112 karatlık bu elmasın laneti, 1610 yılında Fransız sarraf Jean Baptiste Bavernier tarafından Hindistan'daki Tanrıça Shiva heykelinden çıkarılıp alınmasıyla başlıyor. Elmas çalındıktan sonra rahipler hiç telaşa kapılmayarak sadece 'Elması çalan kişinin ölümüne susadığını söylemişlerdir. Elmas Tanrı Shiva'ya verilmiş bir hediyedir. Bir başkasına geçtiğinde musibetler yakasını bırakmaz. Öyle veya böyle yerine geri gelecektir." demişlerdi. Fransız sarraf çaldığı elması Fransa kralı 14. Louise'e hediye etti. Kral ise vakit kaybetmeden elması şekillendirip kendisine bir kral tacı yapması için özel sarrafına verdi. Fakat elması telim aldığı gece yaşlı adamın çocuğu nedensiz bir şekilde intihar etti, çocuğunun acısına dayanamayan sarraf da 2 gün sonra felç geçirdi. Tacı başına geçiren Kal Louis, ülkesini tam bir darboğaza sürükledi. Elmas daha sonra saltanat vasıtası ile yeni kral 15. Louis'e geçti. Kral genç yaşında çiçek hastalığından vefat etti. Elmas bu defa 16. Louis ve Marie Antoinette ellerindeydi. Tahmin edileceği üzere onlara da pek iyi şans getirmedi ve türlü türlü hastalıklar, musibetler geçirdiler. Fransız İhtilali sonrası başları giyotinle kesilerek öldürüldüler.



1792'de tekrar çalınıp ortadan kayboldu. Bu sırada kimlere geçtiği ve geçen kişilere ne olduğu bilinmiyor. En sonunda Londra'da olduğu anlaşıldı ve Henry Philip Hope'un koleksiyonuna dahil oldu. Adı Hope Diamond "Umut taşı" olarak lanse edilmeye başladı. Hope'a bir şey olmadı fakat sonraki sahibi elması satın alır almaz nedensiz bir şekilde intihar etti. 1907'de Osmanlı hükümdarlarından Sultan Abdülhamit'in eline geçen elmas, bir buçuk sene sonunda Abdülhamit'e tahtını kaybettirdi. Elden ele geçerken traşlandığı ya da getirdiği kötülüklerden eridiğinden 45 karata düştü.

En son Walsh Mc Lean tarafından alındı. Elmasın yaptıklarından haberdar olan iş adamı başpapazı çağırıp kutsama ayini yapmasını istedi, ayin sırasında birden şimşekler çakmaya ve gök gürüldemeye başladı ama bir şey olmadı. Şimdilerde Washington'daki Smithsonian İnstitution Müzesi'nde sergileniyor. Lanetin uyanıp tekrar insanların arasına karışıp karışmayacağı ise merak konusu.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam