Sponsorlu Reklam



Pittsburgh, Pennsylvania bölgesinde, çocuklara genellikle geceleri sokaklarda dolaşan, yolları takip eden, av arayan meçhul bir yaratık hikayesi anlatılır. Ona “Yeşil Adam Charlie” ya da “Yüzü Olmayan Charlie” diyorlar. "Hava karardıktan sonra dışarı çıkarsan Yüzü Olmayan Charlie seni yakalayabilir." “Çok geç kalırsanız, yüzünüzü bir zamanlar yüzünün olduğu boşluk deliğinin üzerine yerleştirmek için yüzünüzü çalan Yeşil Adam'ın karşısına geçebilirsiniz.” “O gece geç saatlerde dolaşıyor ve parkçıları ve çocukları kovalıyor.” Bölgede gençler Yeşil Adam Charlie veya Yüzü Olmayan Charlie hikayeleriyle kendilerini ve birbirlerini korkutuyor. Yüzü Olmayan Charlie'nin yüzünü yakan ve cildini yeşillendiren inişli çıkışlı bir elektrik hattı tarafından öldürülen bir kamu görevlisi olduğunu söylüyor. Hikayenin başka bir versiyonunda, Yüzü Olmayan Charlie'ye şimşek çarptı, ölmedi ve terk edilmiş eski bir eve girdi, gününün geri kalanında sadece geceleri bölge sakinlerini korkutmak için dışarı çıktı. Hikayeler gerçekti ve doğruydu.

Yüzü Olmayan Charlie efsanesi çoğunlukla doğruydu çünkü  hikaye 18 Haziran 1919'da korkunç bir kazadan sonra hayatı önemli ölçüde değişen gerçek bir adam olan Raymond Robinson'a dayanmaktadır.



Raymond Robinson'ın Acılı Hikayesi

Raymond Robinson 29 Ekim 1910'da Pennsylvania Beaver County'de doğdu. 18 Haziran 1919'da, sekiz yaşındayken, Raymond, Beaver Falls'un dışında Wallace Run'ı kapsayan Morado Köprüsü'ne tırmanmayı başladı, bir kuş yuvasının olup olmadığını görmek için bazı arkadaşlarıyla iddiaya girdiler. Bir kiriş üzerinde yüksek bir yerde kuş yuvası ve yumurtaları bulunuyordu. O zamanlarda arızalı olan ve üzerinden tren geçen köprü arızalıydı  köprünün 22.000 volt elektrik taşıyan bir elektrikli arabası kablosunu desteklediği anlaşıldı. Bazı kaynaklar 1200 volt olduğunu yazıyor. Köprünün karşısına döşenmiş birden çok troley kablosu vardı. Bir yıl önce başka bir çocuğun, Robert Littell'in tehlikeli kabloya dokunduktan sonra öldüğü de biliniyordu. Bu nedenle, diğer çocuklar köprünün kirişlerine tırmanmaktan korkuyorlardı. Ama küçük Raymond değil. Raymond köprü sehpasına tırmandıkça, yere düşerken troley kablosu üzerindeki yüzüne ve üst gövdesine dokunarak düştü. Sürdüğü elektrik çarpması güçlü bir patlama yarattı ve küçük Raymond ağır yaralandı.

Raymond'un ağır yaralandı ve ölmesi bekleniyordu ama Raymond bir şekilde hayatta kaldı. Ne yazık ki, yüzü sanki bir mum gibi erimişti. Gözleri gitmişti. Burnu gitmişti. Dudakları ve kulakları çok biçimsizdi. Sol kolu dirseğe kadar yanmış ve üst gövdesi kötü yaralanmıştı. Sonuç olarak, Robinson kazadan sonra Pittsburgh hastanelerinde hatırı sayılır bir zaman geçirdi, ancak temelde gözlerinin ve burnunun bulunduğu boşluk deliklerine deri parçaları yerleştirildi ve çok sayıda ameliyat oldu.  Görünümünü iyileştirmek için çok az şey yapılmıştı.



Raymond, yetişkinliği boyunca ailesiyle Koppel, Pennsylvania'da yaşamaya devam etti. Günlerini, ailesi ve akrabaları ile el yapımı deri eşyalarını parayla satmak için  geçirdi. Görünüşü nedeniyle, gün boyunca nadiren dışarı çıktı. Ancak, geceleri sessiz bir yol olan yol 351 boyunca uzun yürüyüşlere çıktı. Koppel ve Yeni Galilee arasında, bir bastonla yol boyunca yürürdü. Geceleri bile gölgede kalmaya çalıştı ve arabalar yaklaştığında saklandı. 

Yıllar geçtikçe, yerel halk onun hakkında hikayelerini çocuklarına ve torunlarına aktardı ve hikaye efsanevi boyutlara ulaştı. Robinson, uzun yürüyüşlerini hayatının son yıllarında durdurdu ve 11 Haziran 1985'te doğal nedenlerden ötürü öldü. Raymond Robinson, Grandview Mezarlığı'na gömüldü ve yaralandığı yerin yakınındaki eski Wallace Run tramvay köprüsüne bakıyordu. Robinson'dan dokuz ay önce köprüde ölümcül bir şekilde yanan Beaver Falls çocuğu Robert Littell de orada gömülmüştü.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam