Sponsorlu Reklam



Merhaba arkadaşlar sizlere bu yazımda Sosyal Medya Hesabınızın Çalınmaması İçin Yapılması Gerekenler 'i anlatacağım. Aklınıza takılan soruları aşağıya yorum bırakırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

1- Güçlü şifreler oluşturunuz

Mesela küçük büyük harf sembol rakamlar vb. gibi Örnek vermek gerekirse CQ@7RVkPF0 gibi. Eğer şifrelerinizi unutuyorsanız telefonunuza şifre depolayıcı her hangi bir program indirirek yada telefon not defterine kayıt edebilir ve kontrol altında tutabilirsiniz.

2- Çift doğrulamayı açınız

Geçmişte artan hesap çalınması ve hack olaylarından dolayı çoğu sosyal medya platformlarında çift doğrulama yöntemleri eklenmiştir. Kesinlikle etkili ve çalınma olaylarına karşı önemli bir önlem.

3- Uygulamadan kod ile girişi aktifleştiriniz

Şifreniz dışında ekstra giriş kodu veya sistemin size sunduğu fotoğraflar arasından en az bir adet fotoğraf seçimi ile girişlerin mevcut olduğu sosyal medya hesaplarında bu giriş sistemlerini aktive ederseniz çalınma riskini en aza indirgemiş olursunuz.

4- Şifrenizi kimseyle paylaşmayınız

Arkadaşlarınız, sevgiliniz, kankanız veya her hangi bir internet platformunda şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.

5- Fake mail (PHİSHİNG) Yemeyiniz

Son zamanlarda en çok ünlülerin ve fenomenlerin başına gelen sahte mail veya giriş bildirimi ile yaşanan çalınma olayları azımsanmayacak kadar çoktur. Buna alacağınız önlem ise hesabı açtığınız maili paylaşmamak ve gelen her mailin gönderen kişisini kontrol etmektir. Çünkü gelen mail üzerinden mailin doğruluğunu anlayabilirsiniz. Örnek verirsek bir fake mail: fake mailler genellikle spam klasörüne düşmektedir. Aşağıdaki mailde işaretlenen yere bakıldığında mail adresi fake olarak açılmıştır.



6- Telefon numaranızı ve e-postanızı doğrulayınız

Bütün sosyal medya hesaplarında telefon ve epostanızı doğrulayın. Bunun önemi ise mail ve telefon numarası üzerinden şifre sıfırlama işlemlerini yapabilmenizdir.


3 Yorumlar

  1. Faydalı bilgiler çok teşekkürler hepsini uyguladım

    YanıtlaSil
  2. Emeğinize sağlık basit ve net bir şekilde anlatılmış.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık, güzel bir yazı olmuş. Sosyal medya özellikle günümüzde mahremiyet anlamında çok önemli bir alan.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam