Sponsorlu Reklam







Haftanın Korku Filmi - The Exorcism of Emily Rose (2005)


Emily adında genç bir kız öldüğünde herkes, ölümden önce Peder Moore tarafından yapılan şeytan çıkartma ritüelini suçlar. Genç kız, içine şeytan girdiği düşüncesi ile kiliseden yardım talep etmiştir. Peder cinayet zanlısı olarak tutuklanır. Peder Moore’u temsil eden avukat Erin Bruner ile başlayan yolculuk pek de kolay gelişecek gibi görünmemektedir. Hiç kimse Peder Moore’un söylediklerine inanma eğiliminde değildir. Avukat bu mücadele esnasında kendi mantığı ile dini inanç kavramı arasında sıkışıp kalırken bir çıkış yolu aramayı sürdürecektir.

Gerçek Bir Hayat Hikayesinin Senaryoya Çevrilmiş Hali

Emily Rose karakteri, 1976 yılında başarısız geçen bir şeytan çıkarma ayini sonrasında ölen Katolik bir Alman genci Anneliese Michel'in gerçek hikâyesinden esinlenilerek yaratılmıştır. Mahkeme Michel'in epileptik rahatsızlığının olduğunu kabul etmiş, doğaüstü iddiaları reddetmiştir. Şeytan çıkarma ayininde bulunan iki papaz ve Michel'in ailesi, ihmalkârlıktan ve kasıtsız adam öldürme suçundan hüküm giyer. Michel'in mezarı, Katolikler tarafından hac yeri kabul edilir.

Daha önce Anneliese Michel'in Şeytan Çıkarması VİDEO adlı konumuzda bu filme değinmiştik. Gerçek hayat hikayesi ve gerçek videoyu izlemek için tıklayın.





Fragman : 






Film ekibimiz tarafından verilen puan 10/9.1



Sitemizde Bulunan Diğer Korku Filmleri İçin Tıklayın : 



















3 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam