Sponsorlu Reklam




Yüzlerce Kişinin Hayatını Tuhaf Şekilde Kurtaran Don Ritchie

Don 9 Haziran 1925'de Avustralya'da doğmuştur. 2. Dünya Savaşında Avusturya Kraliyetinin, denizci donanmasına katılmıştır ve savaş sona erdikten sonra, Hayat Sigortacısı olmuştur.

Avusturya'nın Sidney şehrinde yaşayan Don, dünyaca ünlü Gap uçurumunun oralarda oturuyordu. Gap uçurumu , intiharlarıyla meşhur bir uçurumdur ve Don, uçurumun orada sıkıntıyla duran birini görünce, yanına gidip tatlı diliyle insanları çay içmeye davet ederdi. Böyle yaparak resmiyette 160 kişiyi kurtarmıştır. Bunun dışında 500'e yakın kişiyi kurtardığından bahsedilir. Don'ın olağan üstü sayıda hayat kurtarması,yılın vatandaşı ve yerel kahraman ödüllerinin sahibi olmasını sağlamıştır. 

Ayrıca Gap uçurumundan bahsetmek gerekirse,dünyanın en tehlikeli uçurumu olarak bilinir ve yıllarca bir sürü cesede rastlanmıştır. The Gap olarak bilinen bu uçurum, adeta mezarlık gibidir.İnsanlara hayat satan adam, Don sayesinde bir sürü insan o mezarlıktan bir bardak çayla kurtarılmıştır. Unutmayın hayat bize verilen bir hediyedir.Don, 2012 yılında kanserden dolayı aramızdan ayrıldı.Tatlı dili ve tebessümüyle tanınan Don ,bir gün onun gibi birisinin çıkıp ,insanların hayatlarını kurtaracağına inandığını belirtmiştir.

1 Yorumlar

  1. Güzel bilgiler içermekle beraber anlatımda "...dünyaca ünlü Gap uçurumunun oralarda..." gibi cümleler kullanılması vasat olmuş. "Noktalama işaretinden önce boşluk bırakılmaz, sonrasında bırakılır" gibi yazım kurallarına da biraz dikkat ederseniz güzel yazılar ortaya çıkabilir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam