Sponsorlu Reklam



uTorrent'te İndirme Hızı Nasıl Arttırılır

Herkes hayatında bir kere olsun torrenti kullanmıştır. Öncelikle Torrent mantığı nedir ona bakalım bilmeyen okuyucularımız için.

Torrent Mantığı Nedir ?


Program, dosyaya sahip dünyadaki kaynaklardan (seeder) ve eşlerden (peer) size verilerin parça parça indirilmesini sağlar. Siz de aynı şekilde sahip olduğunuz parçaları o anda indirme yapan kullanıcılara gönderirsiniz. Dosyanın tamamına sahip olduğunuz anda siz de bir kaynak (seeder) olursunuz. Kullanıcılar indirdikleri dosya hakkında değerlendirme yapabilmektedir. Yani bir nevi el birliği yöntemi ile dosya indirmek diyebiliriz. Oyun, film, program vb. aklınıza gelebilecek yüksek boyuta sahip bütün herşeyi dakikalar içinde indirmenizi sağlayan bir sistemdir aslında.


uTorrent'te İndirme Hızı Nasıl Arttırılır

1) Utorrent programını açtıktan sonra Seçenekler> Tercihler kısmıne geçin. Aynı bölüme CTRL + P tuşlarıyla da geçebilirsiniz.

2) Açılan pencereden solda bulunan Bağlantı’yı seçin ve port değerinizi 45682 değerine getirip değiştirin.

3) Bant Genişliği’ne tıklayın ve Maksimum Gönderme Hızı’nı 10 olarak değiştirin. Ayrıca Maksimum Bağlantı Sayısı’na 200, altındakine 1890, onun altındakine de 14 olacak şekilde değiştirip ‘’Uygula’’ butonuna basın.

4) Kuyruklama’ya tıklayın; sırasıyla 60,63,0,100,0,4 olacak şekilde rakamları güncelleyin.

5) Gelişmiş’e tıklayın ve aşağıdaki değerleri yeni haliyle değiştirin:

dht rate: 2

rss.update_interval: 20

bt.allow_same_ip: true


Yazılı talimatlardan yapamayanlar için aşağıda video linki mevcuttur.

Video Linki : 

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam