Sponsorlu Reklam



Sınıf : Seri Katil

Özellikleri: Sınırda kişilik bozukluğu
Kurban sayısı: 10
Cinayet tarihi: 1997 - 2002
Doğum tarihi: 1979
Mağdurlar profili: Erkekler
Cinayet yöntemi: Bıçakla bıçaklamak
Mekan: Antalya, Akdeniz Bölgesi, Türkiye
Durum: Psikiyatrik hapis


Ali Kayabir Türk katili. "Bebek Yüzlü Katil" lakaplı Kaya, 1997-2002 yılları arasında on cinayetten sorumlu.

Ali Kaya, hırsızlık, darp ve gasp gibi suçlar işledi ve 17 yaşında hapse girdi. 19 yaşındayken 1997'de hapishaneden serbest bırakıldı. Aynı yıl cinayetleriyle başladı. 1997'de Alanya'daki emlak ofisinde çalışırken amcası Celal Kaya'yı bıçakladı. Kaya, bu suçtan dolayı Silifke Hapishanesinde beş yıl ağırlaştırılmış hapse mahkum edildi. 1999 yılında şartlı tahliye edildi. Daha sonra annesine cinsel saldırı düzenlediğine inandığı Zeynel Abidin Gümüş'ü öldürdü. Elazığ Cezaevinde hapsedilmesi sırasında kendisine “akıl hastalığı” teşhisi kondu. Kaya, onu klostrofobi olduğunu kanıtlayan bir rapor nedeniyle serbest bırakıldığı bir psikiyatri hastanesine transfer edildi.

Serbest olduğu sürede Alanya'da üç kişiyi bıçakladı. Kaya, caddede bıçaklayarak Kemal Aksakal ve Hasan Askeroğlu'nu öldürdü. Sınırda kişilik bozukluğu tanısı ile Manisa Psikiyatri Hastanesine yerleştirildi.13 Mart 2000 gecesi, Tayfun Şahin ile birlikte "İzmir Canavarı" lakaplı tecavüzcü ve çocuk katili Ayhan Kartal'ı öldürdü.Bu suçun ardından Kaya'nın adı "Bebek Yüzlü Katil" olarak adlandırıldı. 2001 yılında tutuklandı ve Şanlıurfa Cezaevine yerleştirildi. Serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra, Gaziantep'teki aile evinde yaşayan Mehmet Poyraz'ı öldürdü. Kaya, şiddetli bir çatışmadan sonra Kasım 2013'te Türk Jandarma kuvvetleri tarafından tekrar ele geçirildi.




2003 Kaçış

Ali Kaya 2003 yılında Şanlıurfa'daki yarı açık hapishaneden kaçtı. 2004 yılında Alanya'nın Mahmutlar köyünde şüpheli bir araç durdurulduğunda yakalandı. Erdal Yılmaz adında sahte bir kimlik kartı vardı.

Üzerinde, çocukluğunda kendisini kötüye kullandığını iddia ettiği önemli işadamlarının ve insanların isimlerini içeren uzun bir ölüm listesi bulundu. Kaya, sorgulamasında "düşmanlarıyla ve günahkarlarıyla yüzleşeceğini söyledi. Şimdiye kadar başarılı olamadı. Ancak toplumu kötü insanlardan temizleyecekti".

2014 Kaçış

5 Ocak 2014 tarihinde Ali Kaya ikinci kez kaçmayı başardı. Pazar günü yerel saatle 10: 30'da ziyaret saatlerinde Gaziantep Hapishanesi'nden kalabalığa doğru yürüdü. Molası sadece akşamları fiziksel varlık kontrolü sırasında fark edildi.

Kaya, yetkililer tarafından son derece tehlikeli olarak kabul ediliyor ve hem polis hem de jandarma kuvvetleri yakalanması için geniş bir arama başlattı. Adana ve Mersin'e gittiği ve Suriye sınırını geçmeyi planladığı öğrenildi. 3 Mart 2014 tarihinde bir arkadaşının evinden kaçarken Gaziantep şehir merkezinde güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Yakalandığı sırada bir tabanca ve on kişinin ölüm listesine sahipti. Kaya, kaçtığı hapishaneye geri getirildi.

2 Yorumlar

  1. bu adam bizim orda oturuyordu tanıyorum bunu yakışıklıydı gerçekten ama katil işte..

    YanıtlaSil
  2. tacettin adamın burnu bile benden daha yakışıksız, üstüne üstlük ben bir kızım.. allah belasını versin bunun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam