Sponsorlu Reklam




İlluminati 

Anlamı aydınlanmışlar, aydınlanmış olarak bilinen İllluminati'nin amacı dinin sosyal hayatta oluşturduğu baskılara ve batıl inançlara karşı çıkmaktır. Kuruluş tarihi 1 Mayıs 1776 olarak bilinir ama daha eskilere de dayanıyor olabilir. Adam Weishaupt ve 4 arkadaşının bu topluluğu kurduğundan söz edilir.Demokrasiyi benimsemiş varlıklı erkekler bu gizli kulübe kabul edilmeye başlanır ve kısa sürede üye sayısı 2000 civarlarına kadar çıkar.Kulüp zamanla çok büyüdüğü için çeşitli yerler de loncalar kurulur ama pek bir yararı olmaz ve demokratik olmayan yöneticiler tarafından durum hoş karşılanmaz. Bavyera Dükü 1784-1787 arasında bütün gizli kulüpleri kapatır. İlluminati yasa dışı ilan edilir. Adam Weishaupt 1785 yılında işini kaybeder. 

1790 yılında İngiltere'de yaşayan Fransız bir papaz, Fransız İhtilalinin İlluminati tarafından yapıldığını söylemiştir. Papaza göre ihtilalciler ihtilal sırasında yalnız hareket etmemişlerdi illuminati tarafından demokrasi düşüncesiyle zehirlenmiş, masonlardan yardım almışlardı. Masonlar tarihin en eski kardeşlik örgütüydü. Adam ,1777 İlluminati'nin kuruluşundan 1 yıl sonra masonlara katılmıştır. Papaza göre İlluminati yasaklandığında gölgelere çekilmiş Mason, Localarına sızmış ve toplumu zehirlemeye devam etmişti. Papaz;" İlluminati demokrasi ve özgürlük kavramını önemsemiyordu Şeytana ve güce tapan kişilerdi onlar." şeklin de yorumlar yapmıştır. 




Tapınak Şövalyeleri 

Tapınakçılar günümüze kadar gelen tarihin en gizemli tarikatlarından'dır.Tarikatın doğuşu tam olarak bilinmese de tahminen 1100-1119 da Kudüs'de ortaya çıkmıştır ve Katolig Kilisesinde resmileşmiştir. Bu tarikatı ilk ortaya çıkaran Hugues de Payns'dır.Birinci Haçlı Seferinden sonra ortaya çıkan haydutlar tarafından çoğu hacı soyulup,katledilmiştir.Bu tarikatın amacı Hristiyan hacıları korumaktır.Bu iş için 9 kişiden oluşan bir gurup şövalye seçilir. Tarikata destek sağlamak için Kudüs Kralı 2. Baudouin'den yardım istenir.Kral dağ da bulunan bir tane tapınağı bu tarikata verir.Tarikat yapılan bağış ve yardımlarla varlığını sürdürür. Tarikatın simgesi olan bir attaki iki şövalye, aslında çok anlamlıdır. Fakirliği temsil ettiği söylenir hatta İsa'nın fakir askerleri olarak da bilinir.Böyle bilinmesinin sebebi Haçlı savaşlarından sonra tarikata büyük borçları olan Fransa Kralı tarikatı ortadan kaldırmak istemiştir.Tarikatı kafirlikle suçlayıp, tapınakçıları İsa'ya yapıldığı gibi kazığa bağlayıp yakarak ortadan kaldırmıştır.Tarikatın tüm mal varlığına el koymuştur.



1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam