Sponsorlu Reklam




Herkesin merak ettiği ama düşünmemeye çalıştığı bir gerçek vardır, Öldükten Sonra Vücudumuzda Neler Olur? Gelin hep birlik bakalım ne oluyor :)

Kalbiniz iflas bayrağını çektikten hemen sonra, vücutta olacak tepkimeler ve reaksiyonlar gerçekten ilginç ve bir o kadar da şaşırtıcı.

Öldüğünüzde, henüz her şey tam olarak bitmiş değil çünkü vücudunuz bazı tepkimelere devam edecektir. Mesela kalp kan pompalayamadığı için hücreleriniz oksijen almayı kesecektir. Beyin ise, son andan itibaren artık bazı şeylerin artık eskisi gibi olmayacağını anlar, beyin dalgalarında azalmayı hisseder. Aktarma organları işini artık yapamadığı için bağlantıyı kopartır.  Buna istinaden, yeterli oksijen olmadığı üzere, bütün kaslar gevşer ve bunun nihayetinde bağırsaklar ve mesane boşaltılır bundan mütevellit imam pamuğu anüse tıkar. Bazı hücreler yani bunlara bağırsaklarda yaşayan yaklaşık olarak 100 trilyon bakteri ve parazit de dahil yaşamaya devam eder ve farklı rollerde oynamaya başlar.


İlk Etap Olarak :

Algor Mortis : Vücut bulunduğu çevrenin sıcaklığını alana kadar saatte yaklaşık olarak 1.5 fahrenayt ısı kaybeder.

İkinci Etap Olarak :

Livor Mortis : Artık fonksiyonsuz ve ölü olduğunuz içindir ki bütün kan ve sıvılar vücudun en alt kısmına doğru toplanmaya başlar. Bu nedenle görüntü olarak eskisi gibi parlak ve güzel bi görüntü olmaz. Ölünün ten rengine göre, koyu mavi veya morumsu bir renk alır.

Üçüncü Etap Olarak :

Rigor Mortis : Vücuttaki kalsiyum'un meydana çıktığı andır. Kaslar 24 ve ya 48 saate kadar sert ve gergin şekilde kalmasına neden olur. Ölüm anında gözler açıksa, bir süre daha açık kalacaktır.



Çürüme 

Kan dolaşımı sağlanamadığı için karbondioksit adeta sel gibi vücudunuzu sarar ve heryere ulaşır. Ph seviyesi arttığı için hücreler kendini bırakır.

Aşağı yukarı 3 gün sonra vücut aşırı derecede kokmaya başlar. Bağırsaklarda bulunan bahsettiğimiz bakteri ve mikroorganizmalar tüm vücudu bir virüs gibi sarar. En sevdikleri organ pankreas'ı ise tamamen tüketmeden durmazlar. Karın bu durumdan dolayı yeşil bir renk alır. Gaz birikmeye başlar ve kalmış olan en küçük bir atığı da dışarı atmaya çalışır. Putresin ve Kadaverin( proteinlerin parçalanması esnasında oluşan, pis kokuya sahip bir bileşen) kan damarlarına doğru yol alır ve vücudunuz, korkutucu bir şekilde sızmaya başlar ve yanınızda yaşayan canlı bir insanın kalması, en sevdiğiniz bile olsa, imkansız hale gelir. Çünkü koku dayanılmazdır.

Uzunca bir süre kangren olunduğu için renk tamamen siyaha döner. Vücut kokusu bazı böcek ve sinek türlerini müthiş derecede cezbeder. Karşı koyulamaz bir şekilde, vücuda yumurta ve larvalarını bırakırlar. Larvalar vücuttaki ölü dokulardan beslenmeye başlar yani ölü bedeni santim santim yerler. Ve artık geldik sona maggotlar yani sineklerin ve böceklerin, çürümekte olan insan ve hayvanların yaraları içerisinde bulunan larvaların genel adıdır vücudun yüzde atmışını bir haftayı bulmadan yiyip, tüketip bitirirler.

2 Yorumlar

  1. Bu yazıyı okuduktan sonra aslında ruh olmadıktan sonra bedenin bir anlamı olmadığını tekrardan anladım teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam