Sponsorlu Reklam



Sınıflandırma: Katil
Özellikler: Çete tecavüzünün intikamını almak için
Kurban sayısı: 20 +
Cinayet tarihi: 30 Ocak 1981
Tutuklama tarihi: Şubat 1983
Doğum tarihi: 10 Ağustos 1963
Mağdurlar profili: Erkekler(Tecavüzcüleri)
Cinayet yöntemi: Silah
Yeri: Behmai, Kanpur Dehat Bölgesi, Uttar Pradesh, Hindistan
Durum: Madhya Pradesh'deki Gwalior Merkez Hapishanesinde 11 yıl geçirdi ve 1994 yılında herhangi bir duruşma yapılmadan serbest bırakıldı. 25 Temmuz 2001'de Phoolan Devi, Delhi bungalovunun dışında üç maskeli silahlı tarafından vurularak öldürüldü.

Popüler olarak "Haydut Kraliçesi" olarak bilinen Phoolan Devi (10 Ağustos 1963 - 25 Temmuz 2001), Hintli bir katil ve daha sonra bir politikacıydı. Köyünün bazı üyeleri tarafından tecavüze uğrayan Phoolan Devi, seri katile döndü ve 1981'de 22 kişilik tecavüz ekibini sırayla öldürdü.

Bunu takiben bir katil olarak Hindistan'da kötü şöhret sahibi oldu. Bazı insanlar, suçlarının çoğunun, özellikle talihsiz en düşük kastlarda olmak üzere, kadınların acı çekmesi için adalet aradığına inanmaktadır; ancak, Hint yetkilileri bunu bir efsane olarak görüyor. Bir zamanlar tecavüzüne karışanların suçlarından yargılanmalarını istemekten hapsedildi. Sonra bu intikamı otoriteden bağımsız ve bir çetenin parçası olarak çıkarmak için bir  mücadele etti. Daha sonra Samajwadi Partisi üyesi olarak seçimlere girdi ve başarılı bir şekilde itiraz etti.

1979'da Phoolan'ı kaçıran bir haydut çetesi; bazıları da kaçırılmadığını ancak "hayatından uzaklaştığını" söylüyor. Bir Gujjar olan çete lideri Babu Gujjar ona tecavüz etmek istedi. Ancak, Phoolan'ın kastına ait olan çetenin ikinci komutanı Vikram Mallah tarafından korundu. Babu Phoolan'a tecavüz etmeye çalıştığında bir gece, Vikram onu ​​öldürdü ve çete liderliğini üstlendi. Phoolan, şüphesiz onu koruyan ve Vikram'ın ikinci karısı olan bu adama aşık oldu. Çete, Phoolan'ın kocasının yaşadığı köyü aradı. Phoolan yabancılaşmış kocasını bıçakladı ve köylülerin önüne sürükledi.

Phoolan Devi, Vikram'dan bir tüfek kullanmayı öğrendi ve çetenin Uttar Pradesh ve Madhya Pradesh'deki etkinliklerine katıldı. Faaliyetler yüksek kastlı köylerin yağmalanması, fidye ve tren soygunları için üst kast toprak sahiplerinin kaçırılmasıydı. Her suçtan sonra Phoolan Devi bir Durga tapınağını ziyaret eder ve tanrıçaya korunması için teşekkür ederdi. Çete, Dholpur'daki Chambal vadilerinde saklandı.

Teslim olma ve hapis cezası

Behmai katliamından iki yıl sonra polis hala Phoolan Devi'yi yakalamamıştı. Indira Gandhi Hükümeti bir teslimiyet görüşmesi yapmaya karar verdi. Bu zamana kadar Phoolan Devi sağlıksızdı ve çete üyelerinin çoğu öldü. Şubat 1983'te yetkililere teslim olmayı kabul etti. Ancak, Uttar Pradesh polisine güvenmediğini ve sadece Madhya Pradesh Polisine teslim olacağı konusunda ısrar etti. Ayrıca kollarını sadece Mahatma Gandhi'nin resminden ve Hindu tanrıçası Durga'dan önce polise bırakmayacağı konusunda ısrar etti. Dört koşuldan önce koydu:

Ölümden kaçınma cezasının onaylanması

Diğer üyelerin süresi sekiz yılı geçmemelidir.

Uzlaşması için bir arsa.

Tüm ailesi teslim olma törenine polis tarafından eşlik edilmelidir.

Silahsız bir polis şefi onu Chambal vadilerinde saklandığı bir yerde karşıladı. Bhind'a doğru yürüdüler ve tüfekiğini Gandhi ve Tanrıça Durga portrelerinden önce bıraktılar. Seyirciler arasında yaklaşık 10.000 kişilik bir kalabalık ve 300 polis ve o zamanlar Madhya Pradesh başbakanı Arjun Singh vardı. 300 polis personeli onu ve aynı zamanda teslim olan çetesinin diğer üyelerini tutuklamak için bekliyordu.

Phoolan Devi, 30 suçlama (eşkıyalık) ve adam kaçırma da dahil 48 suçla suçlandı. Duruşması, hapishanede hizmet ettiği 11 yıl ertelendi. Bu dönemde yumurtalık kistleri nedeniyle ameliyat edildi ve gereksiz histerektomi yapıldı. Hastanenin doktorunun daha sonra "Phoolan Devi'nin daha fazla Phoolan Devis üretmesini istemiyoruz" dedi. Nishadha balıkçılar topluluğunun lideri Vishambhar Prasad Nishad tarafından ikna edildikten sonra nihayet 1994'te şartlı tahliye edildi. Mulayam Singh Yadav liderliğindeki Uttar Pradesh Hükümeti, aleyhindeki tüm davaları geri çekti.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam