Sponsorlu Reklam



Anonim bir blog açmak, "anonimlik" ile neyi kastettiğinize bağlı olarak inanılmaz derecede kolay olabilir veya inanılmaz derecede zorda olabilir.

Okuyucularınızın kim olduğunuzu bilmesini istemiyorsanız ve sizi izleyen polis veya hükümetleri umursamıyorsanız, bunu yapmanın en basit yolu Tumblr veya Medium'a gidip bir e-posta adresiyle kaydolmaktır. sadece Tumblr veya Medium için kullanılır. Blog yayınlarınızdaki kimliğinizi veya konumunuzu açıklamadığınız sürece (daha sonraları), ortalama bir kullanıcı muhtemelen yeterince iyi çalışacaktır.

Anonimlik seviyenizi artırmak istiyorsanız, bir VPN veya Tor Tarayıcı kullanırken yalnızca e-posta ve Tumblr / Orta hesaplarına giriş yapın. Bunlar, konumunuzu / kimliğinizi gizlemek için bağlantınızı dünyadaki diğer yerler arasında yönlendirecektir. Tor bu konuda daha iyi bir iş çıkarsa da, buradaki ikisi arasındaki farklılıklar hakkında daha fazla şey okumanızı tavsiye ederim.

Öte yandan, eğer güçlü bir anonimlik istiyorsanız, yalnızca NSA gibi en güçlü ve özel aktörlerin sizi bağışlayabilecekleri noktaya geldiğinde, bir sonraki eylem şekliniz teknik yeteneğinize bağlı olacaktır. Eğer teknoloji meraklısı değilseniz ya da bir Linux / Unix sistemindeki yolunuzu bilmiyorsanız, blogunuzda çalışırken Tails olarak bilinen bir işletim sistemi kullanmak isteyeceksiniz.



Debian'a (Linux) dayanır ve tüm internet trafiğini bilgisayarınızdan Tor yoluyla yönlendirir, bu da Tor Tarayıcıdan yalnızca Tor yoluyla gelen tarayıcı trafiğini yönlendiren önemli bir adımdır. Ayrıca, Tails, dosya adları, yazar adları ve değişiklik tarihleri ​​gibi tanımlayıcı bilgileri temizleyen küçük bir program olan Metada Anonymization Toolkit gibi, anonimliğinizi korumanıza yardımcı olan araçlar içerir. Son olarak, Tails, oturumu kapattıktan sonra oturumunuz boyunca yaptığınız her şeyi unutur.

Teknoloji meraklısıysanız, o zaman QubesOS içinde Whonix kullanmak muhtemelen sizin en iyi seçeneğinizdir. QubesOS, dijital yaşamınızı farklı sanal makinelere ayıran bir işletim sistemidir ve Whonix, özellikle sanal makinelerin (VM'ler) içinde çalışacak şekilde üretilen kendi işletim sistemidir.

Whonix’in yaptığı, İş İstasyonu olarak bilinen tüm trafiği Tor üzerinden yönlendiren ve Ağ Geçidi olarak bilinen bir VM’yi çalıştırması; Ağ Geçidi tamamen yönlendirme içindir, İş İstasyonu ise gerçekten çalışacağınız yerdir. Bunun avantajı, eğer İş İstasyonu VM kötü amaçlı yazılımdan etkilenirse, sizi Kuyrukları kullanmaktan çok daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Gerçekten de, deanonymizasyon, sanal bir makineden kopmalarını gerektiriyordu.

Son bir değerlendirme sansür konusunda endişeli olup olmadığınızdır. Başka bir deyişle, Orta veya Tumblr’dan hesabınızı kapatmasını isteyebilecek veya bir hükümetten yazınıza erişimi engellemesini isteyebilecek bir şey hakkında mı yazıyorsunuz? Bu konunun bu makalenin kapsamı dışında kalmasına rağmen, sansürden korunmak için yalnızca kendi web sunucunuzu değil, aynı zamanda gizli bir servisi ayarlamanız gerektiğini de bilmelisiniz. Gizli servis, yalnızca Tor veya I2P'de bulunan bir web sitesidir.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam