Sponsorlu Reklam



Deep Web 2009 yılı ve 2015 yılları arasında ülkemizde hayli rağbet gördü ve adeta bir moda haline geldi. Hala günümüzde ilgilisi çok olsa da söylediğim yıllardaki gibi büyük bir kitlesi yok. Şimdi internetten derlediğim en çok sorulan soruları sizler için cevaplayacağım.

Aklınıza takılan soruları aşağıda yorum şeklinde yazarsanız seve seve cevaplarım arkadaşlar.

Sorular ve Cevaplar

Soru - Deep Web'e girmek tehlikeli mi ?
Cevap - Deep Web'e girmek bir içerik indirmediğiniz ve alışveriş yapmadığınız sürece tehlikeli değildir aslında.  Çünkü bir içerik indirdiğinizde yeriniz kolayca belli olabilir, olmaması için Tor Browser kullanıyorum diyenler vardır fakat yetmiyor. Meraktan giriyorsanız ve bünyeniz sağlamsa girebilirsiniz fakat biz asla ve asla tavsiye etmiyoruz.

Soru - Deep Web'e girmek suç mu ?
Cevap - Deep Web'e girmek suç değildir, suç olan pedofili sitelerine girmek, video ve fotoğraf indirmek, uyuşturucu almak, silah almak, kredi kartı bilgisi almak gibi suç teşkil eden gayrimeşru alışveriş ve içerikler indirmek gayet tabi suçtur.

Soru - Deep Web'de tam olarak ne var ?
Cevap - Deep Web'de tam olarak normal internet sitelerinde satışı yasak herşey var. Onun dışında özel odalarda gerçek insanları öldürme, işkence etme, tecavüz etme ve benzeri bir çok suç teşkil eden olay ve içerik mevcut. 

Soru - Deep Web'de site açabilir miyim ? 
Cevap - Tabi açabilirsiniz, fakat sonuçları ağır olabilir, çok iyi gizlenme ve konum güvenliği almazsanız sorun büyük olabilir. Ayrıca içerikte önemlidir bu aşamada. Satışı yasak ürünler, pedofili sitesi haricinde bir problem olacağını düşünmüyorum.

Soru - Deep Web siteleri neden google ve diğer arama motorlarından yok ?
Cevap - Cevap aslında çok basit çünkü deep web'de bulunan sitelerin bir çoğu illegaldir. İllegal şeylerin satışı kanunen yasak olduğundan google ve diğer bütün arama motorları tarafından onion uzantılı siteler indekslenmez. Bunun için deep web'e ait arama motorları vardır. Torch, Ahmia ve candle gibi.

Soru - Telefondan Deep Web'e girebilir miyim ? 
Cevap - Evet ama tavsiye etmiyoruz.

Soru - Deep Web'de katman olayı nedir ? 
Cevap - Bence yalan bir olay, katman dedikleri şey aslında elimizdeki teknolojiyi daha iyi kullanmaktan veya kullanamamaktan geçiyor.

Soru - Deep Web'de polislerin çok olduğu ve suçlu yakalamaya çalıştığı doğru mu ?
Cevap - Benim bu konudaki düşüncem şudur ki Deep Web'de scam siteler vardır. Yani bir ürünü satışa sunar ödemesi yapıldığında ürün gelmez onun yerine polis gelebilir. Çünkü scam sitelerin bir çoğu bence polis kontrolünde. Alışveriş yapan kişileri tespit etme amacıyla evet polis olduğu kanaatindeyim.

Soru - Deep Web'den hacker kiralanıyormuş doğru mu ?
Cevap - Evet ama hacker bu güven olmaz bir bakmışsın seni hacklemiş ve ipliğini pazara çıkarma konusunda sana şantaj yapıyor. Herşey olabilir. 

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam