Sponsorlu Reklam



Sizler için çok bilinmeyen, tarihin tozlu raflarında olan olayları araştırıp bulmaya çalışıyoruz. Sizlerin incelememizi istediğiniz konuları bu yazı altında yorumlarda belirtirseniz inceleyeceğiz.

Takvimler 1921 senesini gösterdiğinde Sakarya'da yaşanan akıl almaz olaya göre bir köyde sebebi açıklanamayan olaylar baş göstermeye başlar. İnsanlar ve hayvanlar ölmeye hastalanmaya, insanlar bir birine kin gütmeye, kavga etmeye başlar, aynı zamanda toprağı verimsiz bir hâl alır. Ne hayvancılıkta ne de ekilen üründen mahsul elde edebilen köylü halkı 117 hanesiyle birlikte köyden apar topar kaçar. İddiaya göre köyü cinnî varlıklar basmıştır. Nedenine gelince Arapça dilinde 'savunucu' anlamına gelen Azem büyüsünün yapılmış olmasıdır. Bu büyüyü kimin yaptığı ile ilgili bir bilgi olmamasına karşın, köy halkı güney doğu anadoludan çobanlık için köye gelen bir şahsın, çobanlık parasının belli kısmının verilmemesinden ötürü köye bu büyüyü yaptığı söylentileri vardır. Hatta büyü öyle tesirliymiş ki şuan bile köye ne bir insan ne de bir hayvan girebiliyormuş. Giren hayvanların dönmediği, insanlarında bu yüzden girmeye korktuğu köye dönemin birinde bir cami imamının girdiğini ve konuşma yetisini kaybetmiş bir şekilde köyden çıktığı anlatılır. Söz konusu hikaye Azem adlı filme de konu edilmiştir.

Molla Zeyrek Cami'sinin Gizemi için TIKLA

Issız Cuma Mezarlığı Olayı için TIKLA

etiket: büyülü köy, büyü, büyülü köyler, lanetli köy, sakaryada büyü, sakaryadaki büyülü köy, azem büyüsü, azem karası, cinler, büyüler, paranormal olaylar

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam