Sponsorlu Reklam



Andrey Romanoviç Çikatilo 16 Ekim 1936 — 14 Şubat 1994, Ukrayna doğumlu Sovyet seri katil. 1978-1990 yılları arasında 53 kesinleşen cinayet işlemiştir.

Avrupa'dan görünen ve bugüne kadar çıkmış en dehşet verici seri katillerden birisi olmakla beraber en dehşet verici olanıdır. Stalinin 1930 yıllarında giriştiği toprak reformu, devletleştirme gibi önlemler sonucu Ukrayna'da çok büyük kıtlık ve açlık baş göstermiştir. Aç, perişan ve çaresiz kalan köylüler, çaresizlikten insan eti yemeye kadar gitmişlerdir. Yamyamlık olayları artmaya başladığı dönemde Chikatilo doğmadan 2 yıl önce, kuzeni yaşadıkları köyde birden ortadan kaybolmuştur. Ebeveynleri çocuklarının kacırıldığından ve aç kalan köylüler tarafından yenildiğinden emindir. Chikatilonun çocukluk dönemleri ise annesinden bu korkunç hikayeleri defalarca dinleyerek geçecektir. Daha sonra işlediği cinayetlerinde ortaya çıkardığı, kurbanlarının cinsel organlarını ve iç organlarını vahşice yeme alışkanlığının bu hikayelerden meydana gelen etkilenmenin olduğu söylenmektedir.



Çocukken altına işeyen Chikatilo miyoptu, arkadaşları tarafından "ockarik" diye dalga geçilirdi. 19 yaşındaki ilk cinsel deneyimde başarısız oldu ve belki de bu yüzden kurbanlarının cinsel organlarını yemeye başladı. 27 yaşında evlendi, iki tane çocuğu oldu. Rostow üniversitesinde edebiyat bölümü okudu ve bir okulda öğretmen olarak işe başladı. Ama çok zaman geçmeden küçük bir kız çocuğuna cinsel istismardan işinden kovuldu. O da başka  bir şehirde ve okulda yeni bir işe başladı. 

İlk cinayeti ise 1978'de dokuz yaşındaki bir kız çocuğuydu. Dehşet bir şekilde bıçakla küçük kızı parçalara ayırmıştı ve seneler sonra tutuklandığında "beni bağlayan zincirlerden nasıl kurtulduğumu hissettim o anda" demiştir Chikatilo. Böylede bir psikopat.



Geçmişindeki olay nedeniyle, ilk şüphelilerden biri Chikatilo olmuştur, haftalarca sorgulanır fakat onun yerine başkası suçlanır ve tutuklanır ve 1984`te suçsuz yere idam edilir. Chikatilo, kızın üzerinde bulunan spermlerin kan grubuna uymaması sayesinde kurtulur. Bu olaydan sonra 2 yıl sesi soluğu çıkmaz, yada öyle biliniyor. Yeni bir işe girip çalışmaya başlar. Daha sonra yarım kaldığını düşündüğü cinayetlerine devam eder, Taşkent'ten Moskova'ya bir sürü yerde sürdürür dehşet verici cinayetlerini. Cesetlerdeki obdüksyonda, kurbanlarının cinsel organlarının parçalanmış, gözlerinin oyulup çıkartıldığı, fakat en korkuncu, tüm bunların, kurban hayattayken yapıldığı görülür.


6 Kasım 1990'da bir ormanlık bir alanda son cinayetini işledikten sonra dönerken bir polis tarafından görülür. Mantar topluyorum bahanesiyle kurtulur bu durumdan, fakat memurlardan birisi tesadüfen Chikatilo'nun ismini 1978'deki ilk olayından hatırlar ve onu takibe alır. Japon bilim insanları zaten çoktan kanıtlamışlardır ki, nadiren de olsa sperm analizi ve kan grubu uyuşmayabilir. İlk cinayetinde tutuklanmaktan bu sayede kurtulmuştur. Sonunda yakalanır Chikatilo, ve 14 ekim 1992'de 53 kişiyi öldürmekten ve sayısız cinsel taciz olayından aldığı idam cezasıyla, ensesine kursun sıkılarak infaz edilir.

3 Yorumlar

  1. baya psikopatmış ama dikkat ettim de seri katillerin hepsi sorunlu çocukluk geçirmiş

    YanıtlaSil
  2. hem pedofili hem psikopat.. güzel yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ayy çok kötü ya düşmanımın başına gelmesini istemem psikopata bakk

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam