Sponsorlu Reklam



Merhaba korku severler, sizlere haftalık olarak Korkunç Mitolojik Yaratıklar Serisi VOL-1 serisiyle buluşturuyoruz. Tarihte ve mitolojide çeşitli yaratıklar, canavarlar ve hayaletler vardır. Tabi bilinen söylentilerden öteye geçememekte. Bizde tarih boyunca söylenmiş bahsedilmiş Korkunç Mitolojik Yaratıklar Serisi VOL-1 sizler için derledik. 

Hidra




Yunan mitolojisinden tanıdığımız Hidra,çok başlı yılan olarak da bilinir.Yaşam alanı Lerna Gölü olan,çok başlı yılan doğaüstü güçlere sahiptir.Kesilen herhangi bir başının yerine,2 tane ayrı yeni baş çıkarmak gibi özellikleri olan bu yaratığın, aynı zamanda ölümcül  kokusu-nefesi de vardır.Yaklaşık 7-25 metre uzunluğunda olduğuna dair de bilgiler vardır.Herkül'ün on iki görevi arasında, ikinci sırada bu yaratığı öldürmek vardı.Bu yaratığı öldüren Herkül,çıkan zehirli kanı, verilen diğer görevlerinde  kullanmıştır.


Griffon (Kızıl Akbaba)




Başı kartal,gövdesi aslan,kanatları olan melez bir yaratıktır.Canavarların Kralı diye tabir edilir.Bazı kültürlerde, sadece dişi Griffonlarda kanat olduğu söylenir.Gövdesinin aslana benzediği ve dört bacaklı olduğu söylenen bu yaratığın,ön ayaklarının kartal pençesi gibi olduğu,kartal başının boynunda da, aslan yelesi gibi turuncu,kabarık, parlak ve beyaz tüyleri olduğu da söylenir.En dikkat çekici olan özelliği de, at benzeri kulaklara sahip olmasıdır.Bazı yazılarda,kuyruğu yılana benzetilir.Dağlarda,bozkırlarda yaşayan bir yaratıktır.Ukrayna'dan orta Asya'ya ulaşan,İskit bozkırlarında,altın ve kıymetli taşların bolca olduğundan yaratığın  burada yaşadığı düşünülmüştür.Griffonlar,yabancılar taşları toplamaya yaklaştıklarında,onlara sıçrar bedenlerini lime lime ederlerdi.Bu bölgede bulunan dev taşlaşmış kemikler,Griffonların varlığını kanıtlamak ve yabancıları orada bulunan altın- değerli taşlardan uzak tutmak için kullandılar. Daha sonra bu "Griffon kemiklerinin" aslında dünyanın bu bölgesinde yaygın olan dinozor fosilleri olduğu ortaya atıldı.Bu yaratığın,tek eşli olduğu ve eşi ölse dahi,ömrünün sonuna kadar başka bir eş aramaması onu kilisenin amblemi yapmıştır.


Goblinler




Her kültürde farklı özellikleriyle tanınan Goblinler, genellikle küçük,tuhaf,yaramaz ve açgözlü olmalarıyla ünlü yaratıklardır.Küçük boyları,yeşil ten renkleri, uzun burunları,sivri kulakları,keskin dişleri ve pençeleri olan bu garip yaratıklar, ayrıca karanlıkta görmeleri için,değişik göz yapısına sahip, ürkütücü canlılardır.


Minotor





Yunan mitolojisinde, yarı insan yarı boğa olarak bilinen,melez bir yaratıktır.Bu yaratık,kana susamış, akılsız bir canavar olarak tarihe geçmiştir.Hikayesi kısaca şöyledir;görkemli Tanrı Zeus'un oğlu Minos,Minoan tahtını miras aldığında, yetkisine itiraz edildi.Minos, Tanrılara bir boğa kurban etti ve onlardan da, aynı şekilde karşılık bekledi.Okyanus mağaralarının derinliklerinde,Poseidon,Minos'un teklifini duydu ve kurban için bir boğa göndererek cevap verdi.Poseidon'un gönderdiği boğa o kadar güzeldi ki ,göz kamaştırıcı şekilde beyazdı ve kasları granit gibiydi.Kurban etmeye kıyamayan Minos ve halkı,bu yaratığı kurtarmaya ve yerine başka bir katliam yapmaya karar veridiler.Poseidon, Minos'un yemini kırdığını ve boğayı canlı tuttuğunu öğrendiğinde çok öfkelendi,Minos'un karısı Paciphae'yi boğaya aşık ederek cezalandırmayı düşündü.Kraliçe bir sabah içinde farklı bir hisle uyandı ve böyle yaşayacağını düşündü.

Minoa'nın en büyük mucidi,Daedalus'un yardımına başvurdu.Daedalus'un, kraliçenin problemine bir çözüm aramaya başladı ve aklına bir fikir geldi. Büyük bir tahta inek inşa etti,tahtı inek derisiyle kapladı ve boğanın en sevdiği meralardan birine yerleştirdi.Sonra,Paciphae'ye ineğin içine saklanmasını ve boğayı beklemesini söyledi.Meraya giren boğa,ineğe aşık oldu ve her şeyden bilinçsizce,Paciphae ile birlikte olur ve çocukları doğar.Bu çocuk, yarı insan yarı boğa olan melez bir yaratık olarak tarihe geçer.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam