Sponsorlu Reklam



Sınıf : Seri katil
Özellikler: Annesine karşı duyduğu öfkeyle yaşlı kadınları öldürmüştür.
Kurban sayısı: 11 +
Cinayet tarihi: 2002-2006
Tutuklama tarihi: 24 Ocak 2006
Doğum tarihi: 27 Aralık 1958
Mağdurlar yaşları : 64-79 yaş arası kadınlar
Cinayet yöntemi : Boğma
Yer: Mexico City, Meksika
Durum: 31 Mart 2008 tarihinde 759 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Kadın Seri Katil Yaşlı Kadın Avcısı Juana BARRAZA 

Juana Barraza (1958 doğumlu), Meksikalı bir profesyonel güreşçi ve La Mataviejitas Yaşlı Kadın Avcısı lakaplı seri katil, on bir yaşlı kadını öldürdüğü için 759 yıl hapse mahkum edildi. Mataviejitas'a atfedilen ilk cinayet 1990'lı yılların sonlarına ve 17 Kasım 2003'te belirli bir cinayete tarihlendirildi. Yetkililer ve basın, katil kurbanlarının toplam sayısına ilişkin olarak tahmini 49 cinayet işlediğini bildirdi.

Juana Barraza, Meksiko'nun kuzeyinde kırsal bir bölgede bulunan Hidalgo'da doğdu. Barraza'nın annesi, onu küçük yaşlarda fuhuşa zorlamıştır. Onu fuhuş için zorladığı ve tecavüz sonucunda hamile kaldığı bir adama üç bira karşılığında sattı ve annesi tam bir alkolikti. En büyük oğlu bir soygunda meydana gelen yaralanmalardan ölmesine rağmen toplamda dört çocuğu vardı. Tutuklanmasından önce Barraza, La Dama del Silencio (The Silent Lady) adı altında profesyonel bir güreşçiydi. Güreşçilerin  sahte savaşlara girdiği Meksikalı maskeli profesyonel güreş türü lucha libre ile bir saplantısı vardı.

Barraza'nın kurbanlarının tümü, çoğu yalnız yaşayan 60 yaş ve üstü kadınlardı. Mağdurlarını boğazlarını kesti veya boğdu ve daha sonra onları soydu. Polis, bazı davalarda istismar kanıtı olduğunu bildirdi.

Mexico City'deki başsavcı Bernardo Bátiz, başlangıçta katili "zeki biri olarak , (oldukça akıllı ve dikkatli olması nedeniyle)" olarak tanımlamış ve muhtemelen hedeflenen bir kurbanın güvenini kazanmak için harcanan bir süre sonra vurmuştu. Soruşturma görevlileri, refah programlarına kaydolma şansı sunan bir hükümet yetkilisi olarak poz verdiğinden şüpheleniyor.




Barraza'nın araştırması çelişkili kanıtlarla karmaşıktı. Bir noktada, polis iki katilin dahil olabileceğini varsaydı. Sonra garip bir tesadüf soruşturmayı dağıttı; Barraza'nın kurbanlarından en az üçünün Fransız sanatçısı Jean-Baptiste Greuze, Boy in Red Jacket adlı bir 18. yüzyıl resminin baskısı vardı .

Soruşturma

Yetkililer medya tarafından 2005 yazında seri bir katilin yalnızca "medya sansasyonelliği" olarak çalıştığına dair kanıtları reddettiği için ağır bir şekilde eleştirildiler. Hareket halinde soruşturma başlattıktan kısa bir süre sonra polis, fırlatarak daha fazla eleştiriye maruz kaldı. Bir gazetecinin Mexico City'nin travesti fahişelerine "ham yumruklu" ve verimsiz bir baskın olarak nitelendirdiği şey.

Kasım 2005'e kadar, Meksikalı yetkililer, katilin kurbanın dairelerine erişmek için kadın kıyafetleri giydiğine dair tanık ifadeleri bildiriyorlardı. Bir vakada, kırmızı bir bluzdaki büyük bir kadın, öldürülen bir kadının evini terk ederken görüldü. İki ay sonra polis, Mataviejitas'ın intihar etmiş olabileceği inancında kentin morglarındaki cesetlerin parmak izlerini kontrol etmeye başladı.

Davada büyük bir atılım 25 Ocak 2006'da, bir katilin, Meksiko'nun Venustiano Carranza ilçesinde yaşayan seri katilin en son kurbanı Ana María de los Reyes Alfaro'nun evinden kaçtığı tutuklandığı zaman meydana geldi. 82 yaşındaki Alfaro bir stetoskopla boğulmuştu.


Katilin erkek olduğunu varsayan birçok Meksikalı'nın şaşkınlığına uğrayan şüpheli, profesyonel olarak The Silent Lady olarak bilinen bir kadın güreşçi olan 48 yaşındaki Juana Barraza idi . Önceki cinayet sahnelerindeki tanıklar erkeksi görünen bir kadın tanımlamıştı ve polis daha önce eski güreşçinin şüphelinin kompozit görüntülerine benzediğini itiraf etmesine rağmen daha önce bir travesti aramıştı. Barraza, La Mataviejitas'a kısa kesilmiş saç, boyalı sarışın ve yüz köstebek ile gösterilen ve gözaltındayken onu bir sosyal hizmet uzmanı olarak tanımlayan bir stetoskop, emeklilik formları ve bir kart taşıyan bir katilin özelliklerine benziyordu .

Mexico City savcıları parmak izi kanıtlarının Barraza'yı katile atfedilen 40 cinayetin en az 10 cinayetiyle ilişkilendirdiğini söyledi. Güreşçinin Alfaro'yu ve diğer üç kadını öldürdüğünü itiraf ettiği, ancak diğer tüm cinayetlere karıştığını reddettiği söyleniyor. Gazetecilere, Alfaro'nun çamaşırhane bulmak için evini ziyaret ettiğini söyledi.

Yargılama ve Karar

Barraza, 2008 baharında yargılanarak 40 kadar ölümden sorumlu olduğunu iddia eden kovuşturma. Alfaro'nun bir cinayetini itiraf etti ve polise, nedeninin annesinin kendisine muamelesi konusunda kalıcı bir kızgınlık olduğunu söyledi. 31 Mart'ta, 16 ayrı cinayet de dahil olmak üzere 16 cinayet suçundan ve ağır hırsızlıktan suçlu bulundu. 759 yıl hapse mahk wasm edildi. Meksika mahkemelerinde verilen cezalar genellikle eşzamanlı olarak sunulduğundan, Meksika yasalarına göre azami ceza 60 yıldır. Büyük olasılıkla hapishanenin tam cezasına hizmet edecek.

Meksikalı yapımcı Pedro Torres , Televisa tarafından üretilen 2010 Meksikalı Televizyon dizisi Mujeres Asesinas 3'ün bir bölümünde hikayeyi televizyona getirdi . Bu bölüm, Meksikalı aktris Leticia Perdigón'un Maggie ve Irma Lozano, Ana Luisa Peluffo ve Lourdes Canale'nin kurban olarak oynadığı "Maggie, Pensionada" olarak adlandırılıyor.

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam