Sponsorlu Reklam


etiketler: cin büyüsü belirtileri, cin büyüsü nasıl yapılır, cinlerle aşık etme, aşık cin, cinler kimleri sever, cinlere nasıl hükmedilir, cinler insanlara bilgi verir mi, cin musallatı kurtulmak

Cinler ve Büyüler Hakkında Detaylı Bilgi

Hollywood yapımı korku filmleriyle Türk yapımı korku filmleri arasında bariz bir uçurum olduğunu fark etmişsinizdir. Bu uçurumu oluşturan temel fark, toplumların kültürlerinde ve kültürlerini etkileyen inançlarında kendisini gösteren farklılıklardır. Bir toplum bedene Şeytan’ın egemen olabileceğini, cadıların varlığını, hayaletlerin gerçek olduğunu öyle veya böyle kabul etmişken, diğeri daha farklı şeylere inanmıştır. Popüler kültür sinema örneklerinin ele aldığı konular bu yüzden farklıdır.

Merdiven altı din simsarlarının anlattıkları hurafeleri dikkate almadan İslam olgusunun yaklaşımını ele aldığımızda bu farkları iyice anlayabiliriz. Aslında bizim kültürümüzde yer edinmiş “şeyler” dinen de kabul edilen şeyler olup bir kısmı ne yazık ki sonradan anlam değişikliğine maruz kalmıştır. Örneğin cinler gerçektir, büyü vardır; ancak hayalet (ölen kişinin ruhunun maddi dünyada kalması) veya Şeytan’ın bedenleri ele geçirmesi gibi şeyler yoktur.



İslam’a göre cinler, gözle görülmeyen ve insanoğlu topraktan yaratılmışken, ateşten yaratılmış varlıklardır. Tıpkı insanlar gibi iyileri de vardır, kötüleri de. Yine bir gerçek şudur ki, sosyal yaşamda (arkadaşlar arasında) yapılan adrenalin dolu bir etkinliğin başrolü de aslında onlara aittir. “Ruh çağırma” diye adlandırılan etkinlik, İslam’a göre olanaksızdır; çünkü ölen kişinin bedeni artık gömülüdür ve ruhu da sura üflenene dek uykudadır. Ruh çağırma oyunlarında veya etkinliklerinde yaşanan olaylarsa ya kurgudur, ya oradaki arkadaşlardan birinin veya birkaçının düzmecesidir ya da aslında gelen ruh değil, bir cindir. Cinlerle insanların defalarca iletişime geçtiği bilinmektedir.

Büyü ise dine göre haram olan, kaderi değiştirmeye dönük bir uygulamadır. Kimi büyülerin tuttuğu da gerçektir. Bundan korunmak içinse dinin öğüdü kutsal kitabı okumaktadır. Büyülerde olup bitenin kim veya ne tarafından yapıldığına ilişkin sabit ve güvenilir bir bilgi bulunmamaktadır; ancak sıklıkla cinlerin bu işlerde kullanıldığına ilişkin bir söylem geliştirilmiştir.

2 Yorumlar

  1. Derlemeler doğru, ama geliştirilebilir. Ayrıntılı örnekleri zaten bloğunuzda bulunuyor. Özellikle büyülerin nasıl etkili olabildiği ve nasıl çözüldüğü benim de merak ettiğim konular arasında..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyülerin çözümleri büyünün yapılma şekline, tarzına ve hocasına kadar farklıdır bunun için büyü bozma işlemleri tek bir ana hat içinde belirtilemiyor. Ama bununla ilgili çalışmalarımız olacaktır. Takipte kalın.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam