Sponsorlu Reklam



Sawney Beane'nin başını çektiği, psikotik bozukluklardan muzdarip aile. Kral 1. Charles döneminde deniz kıyısında bir mağarada yaşıyorlarmış. Kral 1. Charles büyük bir askeri güçle mağaralarını basmış ve tutuklanan ailelerin hepsini idam ettirmiştir. 



15. yüzyılda İskoçya'da yaşamış sapık ötesi ailedir. Önceleri sade bir köylü olan Sawney Beane tırlatıp Galloway isimli kadınla bir mağarada yaşamaya başlamış. Burada tavşan misali üremiş ve 48 kişilik bir aile olmuşlar. Yalnız asıl tuhaf olan şey ise ensest ilişkileri sonucu ortaya çıkan aile fertleri deforme şekilde doğmuşlar. Yamyamlık da dahil her türlü psikopatolojik semptoma sahip olan aile, civardan geçen her şeyden bihaber yolculara, ona buna saldırıp bir güzel mideye indirirlermiş etlerini. Artan olursa da denizin tuzlu suyunda bekletip salamura yapar, kışlık erzak olarak saklarlarmış. Her neyse, sonunda bunlardan kurtulmayı başaran biri gidip durumu dönemin emniyet güçlerine anlatmış. Dönemin Kralı Charles gelip bunların yaşadığı mağarayı bulmuşlar birde ne görsünler bakmışlar ki aynı jeepers creepers daki gibi duvarlar falan insan parçaları ile süslü. Evin hanımının ev dekorasyonu anlayışı bir başkaymış herhalde. Neyse tüm aileyi yakalayıp önce işkence etmiş sonra da idam etmişler.

Sawney Beane'nin ailesi ve bir başka katil aile olan Bender ailesi, ilerleyen yüzyıllarda sinema sahnesine de çıkmış, Wes Craven'in Hills Have Eyes adlı filmine, Ed Gein ile birlikte ilham kaynağı olmuştur.

Ayrıca The Hills Have Eyes (2006) filminin incelemesini bu yazıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam