Sponsorlu Reklam



39. Oda Kuzey Kore’nin en gizli kuruluşlarından biri. Kuzey Kore’nin kurucusu olan Kim Il-Sung’un ölümünden sonra başa geçen oğlu ve ailesinin paralarını kontrol etmek amacı ile kurulmuştur.

Kuzey Kore’de bütün Televizyon ve radyo kanalları tamamen devletin kontrolü altındadır ve bu aygıtlarla beyni yıkanan vatandaşların internet kullanması kesinlikle yasaktır. İnternetin bile yasak olduğu diktatörlükle yönetilen Kuzey Kore’de kara para aklama ve yolsuzluk gibi işlerin hükümet eliyle sürdürüldüğü düşünülen Büro 39’a girmenin cezası ölümdür ve ceza giren kişinin ailesine de uygulanır.

Ülkeye giden turistler bile hava alanında yanlarına verilen polislerin nezaretinde ülkeyi gezerler ve polislerin belirdiği yerler dışında hiç bir yerin fotoğrafını çekemezler. Yani adamlar bu ülkeye gelmeyin diyorlar açık açık. Kaldı ki ülkeye giden turist nüfusu oldukça azdır. Bu şartlarda da pek çekici görünmeyen Kuzey Kore oldukça içine kapanık ve izole bir ülkedir.

Söylenenlere göre burada İsviçre’den para transferleri ve sahtecilik yapılıyormuş. Diğer iddialara göre de buradan tüm dünyaya uyuşturucu kaçakçılığının da yapıldığı söyleniyor. Kuzey Kore bu iddiaların hepsini reddetmiş olsa da 39. Oda’ya giriş tamamen yasak ve cezası ölüm. Söylentilere göre bunun aksini söyleyen yetkililerin bile bir kısmı nedeni açıklanamayan sebeplerle ölmüş.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam