Sponsorlu Reklam




Tıp tarihinde nadir görülen tıbbi rahatsızlıklar vardır ama garip olan, tıp tarihinin sadece belgelenmiş örneğinin olduğu sıra dışı bir vaka var oda Adam Rainer'in tuhaf hikayesi. Paranormal olaylar gibi ilgi çekici bir konu.

Hayatı boyunca hem cüce hem de dev bir adam olan  Adam Rainer, 1899 yılında Avusturya'nın Graz kentinde doğmuş. Birinci Dünya savaşı patlak verdiğinde, Rainer orduya girmeye çalıştı, ama 117 cm  uzunluğunda, çok kısa ve zayıf olarak kabul edildi. Bir yıl sonra, Rainer tekrar denedi ve tam 5 cm'lik  bir büyüme göstermesine rağmen, ordu boyuna dayanarak bir kez daha reddetti ve 19 yaşında 122 cm boyunda olan Rainer, bir cüce olarak kabul edildi.

Kısa olmasına rağmen, dönemin tıbbi raporları, Rainer'in annesinin boyunu anormal derecede büyük el ve ayaklara sahip olduğunu belirtirmiştir.




21 yaşında, tüm hayatı hızla değişti. Rainer aniden endişe verici bir hızla büyüyordu. Gelecek on yıl boyunca, 117 cmden şok edici bir şekilde 180 cm'e kadar yükseldi. Bu dönemde, Rainer da ciddi bir omurga eğriliği oluşmaya başladı.

Bu büyümenin ardında yatan neden tam olarak neydi?

1930-1931 yılları arasında Rainer, Drs A. Mandl ve F. Windholz tarafından incelendi, bu sırada akromegali olarak bilinen bir durumdan muzdarip olduğunu keşfettiler.
Rainer'in  hipofiz bezindeki bir tümörün hızlı büyümesine neden olduğu ve vücudunda büyüme hormonlarının aşırı üretimine neden olduğu anlaşıldı. Garip görünüşünün arkasında yatan sebep tamda buydu. Çünkü Rainer anormal derecede büyük el ve ayaklara sahip değildi. Ayrıca, geniş aralıklı dişlere sahip kalın dudakların yanı sıra çıkıntılı bir alın ve çenesi vardı.

Aşağıda, akromegalili insan resimleri yer almaktadır, bu sendromun yaşlandıkça yüz hatlarına etkisini görebilirsiniz:



İki doktor, tümörün on yılı aşkın bir süredir büyüdüğü gerçeği göz önüne alındığında, başarı şansının düşük olduğuna inanmasına rağmen ameliyata karar verdiler. Ameliyattan birkaç ay sonra, Rainer tekrar ölçüldü. Ayaktaki yüksekliği aynı kalmıştı, ancak spinal omurga eğriliği daha şiddetliydi, ancak daha yavaş bir hızda da olsa, hala büyüdüğünü gösteriyordu.

Rainer'ın sağlığı bozulmaya devam etti. Sağ gözü kör oldu ve sol kulağında işitme kaybı yaşadı. Zamanla, omurga deformitesi çok belirginleşti ve yatağa mahkum oldu.

51 yaşında, 198 cm boyundayken öldü. Bazı gazeteler 2.20 cm'e kadar yükseldiğini bildirseler de. ”O tarihte hem cüce hem de bir dev olarak sınıflandırılan tek bir adam vardı o da Adam Rainer'di.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam