Sponsorlu Reklam



Süper Dişi Sendromu Nedir ? Süper Dişi Sendromu aslında bir tür kromozom rahatsızlığıdır. Kadın ve erkek birleşmesi sonucu döllenme sırasında kadına ait XX kromozomlarından birinin ayrılması gerekirken ayrılmıyor. Bu durumda bu XX kromozomlu yumurtanın X kromozomlu bir spermle dölleniyor. Bu döllenme nedeniyle XXX kromozomlu, yani 47 kromozomlu kadınlar oluşuyor. Süper Dişi Sendromu Nedir ?





Varolan istatistiklere göre her 1200 kişide bir görülen süper dişi sendromu iki kat zeka geriliğine ve kısırlığa sebeb olmaktadır. Süper dişi sendromu taşıyan kadınlar normal kadınlara göre aşağı yukarı aynı görünüme sahiptirler. Bu sebebten ötürü süper dişi sendromu taşıyan kadınların bir çoğu 47 kromozoma yani açıklamak gerekirse fazladan bir X kromozomu taşıdıklarını bilmezler. Bu sendromu taşıyan kadınlar geç konuşmaya başlar ve öğrenmede zorluk çekebilirler. Fazladan bir X kromozomuna sahip kadınların uzun boylu oldukları nadir olarak görülürken  büyük çoğunluğu kısa ve kilolu yapıdadır. Parmakları diğer kadınlara oranla daha kısadır ve çoğunluğu kambur görünür.

Erişkin yaşa geldiklerinde normal hayata uyum sağlayıp evlenebilirler. Bazılarının ilerleyen yaşlarda çocuk sahibi bile oldukları görülmüştür.

Örnek Resimler:








etiketler : freaks, süper dişi nedir ?, superwomen syndrome, süper dişi, süper dişi sendromu, süper dişi hastalığı, genetik hastalıklar, 47 kromozom kadın, süper dişi hastalığı olan ünlüler, süper dişi örnekleri, süper dişi sendromu ünlüler, süper dişiler, 

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam