Sponsorlu Reklam




2. Dünya Savaşı sırasında , Alman hekim sayısı binlerce acı ve genellikle ölümle sonuçlanan deneyler yaptı. Toplama kamplarına kendi rızası olmadan mahkumlar alındı.

1. KATEGORİ DENEYLERİ

Yürütülen ve etik olmayan tıbbi deneyler üç kategoriye ayrılıyor. İlk kategori hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan deneylerden oluşur. Ekseni askeri personeldir. Alman hava kuvvetlerinin önde gelen ve Havacılık Alman Deneysel Enstitüsü'nden doktorlar hasarlı uçağın mürettebatının güvenliği için paraşütün maksimum irtifada açılmasını belirlemek içindir. Düşük basınç odasını kullanarak, yüksek basınç deneyleri yapılmıştır. Bilim adamları orada hipotermi için etkili bir tedavi bulmak için mahkumları kullanarak sözde dondurma deneyleri yürüttü. Ayrıca deniz suyunun içilebilir hale getirilmesi için, çeşitli yöntemleri test etmek için mahkûmları kullandı.

2. KATEGORİ DENEYLERİ

Gelişmekte olan Alman askeri ve işgal personeli savaş alanında karşılaşılan yaralanma ve hastalıklar için ilaç ve tedavi yöntemlerini test amaçlı deneyler ise İkinci kategori. Alman toplama kamplarıSachsenhausen ,Dachau , Natzweiler , Buchenwald ve Neuengamme. Bilim adamları, sıtma, tifüs, verem, tifo, sarı humma ve bulaşıcı hepatit de dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için aşı bileşenleri ve sera test etti. Ravensbrueck kampı yeni geliştirilen sülfa (sülfanilamid) ilaçların etkinliğini test etmek için kemik aşılama deneyleri gerçekleştirdi. Natzweilerde ve Sachsenhausen'de ise, esirlerde olası panzehir test etmek için fosgen ve hardal gazına maruz bırakıldı.

3. KATEGORİ DENEYLERİ

Tıbbi deneylerde üçüncü kategori Nazi dünya görüşünün ırk ve ideolojik öğretilerini ilerletmek için çalıştı. En rezil deneyleri olan Josef Mengele de Auschwitz . Mengele ikizler üzerinde tıbbî deneyler yapılmıştır. Farklı "ırklar" belirlemek amacıyla Sachsenhausen Werner Fischer, olduğu gibi çeşitli bulaşıcı hastalıklara dayanmış olacağı düşünüldü.

Resimler ve Bilgiler



Yedi yaşındaki Jacqueline Morgenstern, Neuengamme toplama kampında tüberküloz tıbbi deneyleri sırasında öldü. O sadece kampın dağıtılmasından önce öldürüldü. Paris, Fransa, 1940.

- Guenther Schwarberg


Nazi tıbbi deney kurbanı Dachau toplama kampında buzlu suya batırılır. SS doktoru Sigmund Rascher deneyi yönetmektedir. Almanya, 1942.

- Bildarchiv Preussischer Kulturbesitz



Savaş esir alınan Sovyet asker, Neuengamme toplama kampında tüberküloz tıbbi bir deney kurbanı. Almanya, 1944 sonlarında.

- Guenther Schwarberg


Auschwitz kampında Blok 10. Esirler üzerinde tıbbî deneyler yapılırken. (solda) Nazi doktor Carl Clauberg.Polonya, 1941 ve 1944 arasında.

- Instytut Pamieci Narodowej

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam