Sponsorlu Reklam




Türkiye'de de birçok gerçek paranormal olay yaşanmıştır. Bunlar kimine göre gerçek kimine göre kurgu. Bazıları filmlere dahi konu oldu ama yine de gerçekliği tartışılıyor.

İşte bazı örnekler:

Şirince'deki "Maya Takvimi": 2012 yılında, Şirince köyünde bir takvim üzerindeki birkaç harfin ışıldadığı iddia edildi. Bunun, Maya Takvimi ile ilgili bir kehanet olduğuna inanıldı. Bu olay, medya tarafından geniş çapta ele alındı ve köye binlerce turist akın etti.


İstanbul'daki "Pera Palas Oteli": İstanbul'da yer alan Pera Palas Oteli, ünlü yazar Agatha Christie'nin de kaldığı bir oteldir. Otelde, hayaletlerin dolaştığına dair birçok iddia bulunmaktadır. Bazıları, otelin eski sahiplerinin hayaletinin etrafta dolaştığını söylerken, diğerleri ise otelde bazı odalarda hayaletlerin görüldüğüne dair hikayeler anlatıyorlar.


İzmir'deki "Hanedanlar Evi": İzmir'deki Hanedanlar Evi, kötü şöhretli bir yerdir. Binanın eski sahipleri, birçok kez cinayetlerle suçlanmıştır. Bu nedenle, birçok kişi evde hayaletlerin dolaştığına inanıyor. Hatta evin bir odasında, ışık yayan bir hayaletin varlığı iddia ediliyor.


Bursa'daki "Aynalı Köşk": Bursa'daki Aynalı Köşk, Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma bir tarihi yapıdır. Köşkte yaşayan birçok kişi, yerleşkenin hayaletleri tarafından taciz edildiğini iddia etti. Bazıları, kadınların çığlık attığını ve hayaletlerin odaları dolaştığını söylüyorlar.

Bu ve benzeri paranormal olaylar, Türkiye'de de gerçekleşti. Bu olaylar, bazen sadece yerel halk tarafından konuşulurken, bazıları da geniş çapta medya ilgisini çekti.

Konu Hakkındaki Fikrini Aşağı Yazabilirsin.

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam