Sponsorlu Reklam





Tarihte Yapılan En Büyük Soykırımlar

Soykırım,ayaklanan azınlıkların varlığını ortadan kaldırmak için uygulanan şiddet ve katletme eylemidir. Tarihte çoğunlukla Batılı ülkelerinin karıştığı bu soykırım eylemlerinin bir neticesi olarak sömürülen ülkeler takip eder. Fransızların Afrika ülkelerine yaptığı sömürgecilik, İngilizlerin sömürgecilikle bilinmeleri gibi... Tarihte Yapılan En Büyük Soykırımlar listemizi aşağıda bulabilirsiniz.


Holokost

Çoğu filme konu olan Holokost soykırımı çok can almıştır,tarihin en kanlı soykırımı denebilir.Yunanca "Holos" (bütün),“kaustos" (yandı) anlamına gelir.Tarihte topluca yakılan insanları tanımlamak için kullanılmıştır. 2. Dünya savaşı sırasında olan bu soykırım Naziler tarafından yapılmıştır.Nazilere göre Yahudiler aşağılık bir ırktı. Almanya'nın ırkı için yabancı bir tehditti. Polonya'nın toplama kamplarında inşa edilen toplu ölüm merkezleri ile yaklaşık 6 milyon Yahudi ve milyonlarca kişi canice öldürülmüştür. Bunların 1 milyondan fazlası çocuktur.

Srebrenitsa Soykırımı

1992'de Bosna-Hersek hükumeti Yugoslavya'dan bağımsızlığını ilan etmiştir. Tarihin en kanlı soykırımlarından olan Srebrenitsa soykırımı acısı hala unutulamamıştır.Bosnalı Sırp liderler zulüm suçları için hem Bosnalı Müslümanları ,hem de Hırvat sivilleri hedef almıştır.1995 yılında yaklaşık 100.000 kişinin ölümüyle sonuçlanmıştır.Toplu mezarda hala kimliği belirlenemeyen insanların olduğu bilinmektedir.





Ruanda Soykırımı

Tarihin en acı soykırımlarından'dır. Hutu ve Tutsilerin arasında çıkan tartışmalarla başlar. Hutu çoğunluğunun, çoğunlukla Tutsi azınlığı olan 500.000 ile 800.000 kişiyi korkunç vahşet ve hızla öldürdüğü bilinmektedir. Eski Yugoslavya'da olduğu gibi soykırımı durdurmak için pek harekete geçilmedi.

Hocalı Katliamı

Hocalı kasabasında yaşayan Azerilerin,Ermenistan'a bağlı kuvvetlerce katledilmesi olayıdır.26 Şubat 1992'de olan Karabağlar Savaşın'da Hocalı kasabası dağlık alanda Ermeniler için önemli bir yere sahipti.Çocuk,kadın ve yaşlılarında bulunduğu 613 kişiyi öldürmüş bunun dışında halkın bir kısmını ağır yaralı bırakıp,bir kısmını rehin almıştır.Kaybolup hala haber alınamayan bir sürü insan da mevcuttur.

Nanking katliamı

Nanking katliamı, tarihte en büyük soykırımlardan birisidir.Japonlarla -Çinlilerin arasındaki savaş bitmişti ama Japonlardaki intikam duygusu dinmemişti. Çinlilere duydukları kinle ,10 Aralık 1937'de Nanking' e girdiler ve 3. günün sonunda Çin ordusu savaştan geri çekildi.Asıl katliam 13 Aralık 1937'de başlar.Japonlar sivil ve askerler olmak üzere hepsinin kurşunlayarak öldürdüler, sokaklar cesetlerle doluydu. 50.000'den fazla kişi hayatını kaybetti ama Japonlar dur durak dinlemeden katliama devam ettiler,hatta oyun haline getirdiler.100 Çinliyi kılıçla öldürme oyunu,iki tane Çinli'nin eline kılıç verilerek, verilen zamanda kim daha fazla Çinli öldürürse, galip geliyordu.


My Lai Katliamı (1968)

Vietnam savaşında,Amerikan askerlerinin Vietnam'ın güneyindeki köylere girmesiyle başlar.Vietnam'da My Lai,My khe ve Son My köylerinde gerçekleşen bir katliamdır.Yaklaşık 350 kişinin katledildiği bilinmektedir.

Muratağa, Sandallar ve Atlılar Katliamı (1974)

1974 Yılında Kıbrıs'ta bulunan Muratağa,Sandallar ve Atlılar köyünde Türklere karşı yapılan, kanlı bir soykırımdır.İçinde çocuk ve yaşlıların bulunduğu yaklaşık 130 kişi katledilmiştir.

Halepçe Katliamı (1988)

İran ve Irak arasındaki savaşta Kürt Halkına yapılan bir soykırımdır.Irağın 5. Cumhurbaşkanı, Kuzey Irakta isyanı bastırmak için El-Enfal Harekatını başlatmış, saldırıyı gazla yapmıştır.Yaklaşık 5.000.00 kişini öldüğü düşünülen bu katliam, kanlı cuma denince de akla gelir.Yapılan saldırıda ölenlerin yanı sıra ağır yaralanan ve hastalanan da bir sürü insan mevcuttur.

2 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Sponsorlu Reklam

Sponsorlu Reklam